#
#
#
Programok
Kirándulás Segesvárra
 
  -fél napos csoportos kirándulás-


      Segesvár városa Erdélyben, a szászok földje északi határán fekszik, Marosvásárhelytõl 45 km-re,  a Segesd pataknak a Nagy-Küküllõbe ömlésénél, egyike az Erdély német nevét adó hét várnak.

 Õsidõktõl fogva fontos, lakott hely. A rómaiak  katonai õrhelye állt itt, majd óbolgár nép lakott a környékén. 1141 és 1161 között  szászokat telepítettek ide,  a  szász szék központja lett, favárát 1191-ben kezdték el építeni. Ez a tatárjáráskor elpusztult, majd ezután falakkal és tornyokkal fokozatosan épült be a Várhegy felsõ része. A vártemplomot egy 12. századi kápolna helyén kezdték el építeni. A vár elsõ említése 1280-ban történt. A város központja a várfalakkal, tornyokkal erõdített Várhegyen volt. A vár ma is lakott. A 14 tornyból 9 ma  is áll.

A várost mindvégig híres kézmûipar jellemezte. Bronz- és ónmûvesei, asztalosai, kõfaragói, majd késõbb posztó-, kerámia- és üvegipara tette nevezetessé. A városban napjainkig fennmaradtak a középkori német építészet mûemlékei. Az évente megrendezett Középkori Fesztivál a városnak ezt a középkori hangulatát próbálja visszaadni

Segesvár történelmi központja 1999 óta a Világörökség része.Program:
-08.00 - indulás a székelyudvarhelyi Patkóból
-09.30 - megérkezünk Segesvárra
-09.30-12.00 - körséta a várban helyi idegenvezetõvel  - Óratorny,történelmi múzeum, vártemplom, kínzó kamra (nyáron), fegyvertárgyi  múzeum stb.
-12.00-1300 - szabad program
-13.00-ebéd a várban
-14.00-indulás vissza Székelyudvarhelyre
-15.30-megérkezünk Székelyudvarhelyre

 

Ár:  25 euro/ fõ felnõtteknek

       20 euro/fõ gyerekeknek  6-14 éves korig,nyugdíjasoknak

                                                6 éves kor alatt ingyenes

         

Az ár tartalmazza: szállítás(autóbusz),ebéd, idegenvezetõ - csoportvezetõ, belépõk

Megj: a kirándulás min. 15 fõ esetén indul

 
OKprogram
OKprogram
created by: lokopi WEB