#
#
#
Programe
Excursie la Sighișoara


                                      -excurise de o jumãtate de zi-

    Sighișoara  este un oraș situat în județul Mureș, Transilvania, România.

   Sighișoara pãstreazã și în zilele noastre cea mai frumoasã cetate medievalã a României. Un oraș desãvârșit și frumos, care se poate lãuda și cu statutul de singura cetate medievalã din Europa care este încã locuitã. Colonizatã de sași în secolul XII, pe o fostã cetate dacicã, Sighișoara este cunoscutã ca „Perla Transilvaniei". În epoca medievalã, Sighișoara a fost un important centru comercial. Centrul medieval este situat pe dealul cetãții, un loc, unde atât casele cât și localnicii pãstreazã atmosfera de demult. Strãzile sunt înguste, casele masive și multicolore, și toate acestea sunt protejate de un zid lung si înalt de un kilometru. Fiecare turn, care se ridicã din cetatea mãiestoasã, face trimitere la breselele orașului. Avem așadar un turn al Frânghierilor, un turn an Mãcelarilor, un Turn al Ceasului. Ultimul numit, Turnul cu Ceas, este simbolul orașului. Mecanismul ceasului pune in mișcare figurine din lemn, care reprezintã zilele sãptãmânii. In turn se regãsește de asemenea și muzeul de istorie.

Treptele care duc la Biserica din Deal sunt o atracție turisticã foarte indrãgitã de vizitatori. O scarã din lemn, construitã în 1656, acoperitã cu lemn, duce sus, în deal, la o frumoasã bisericã goticã.

 Centrul orașului medieval Sighișoara este listat din anul 1999 în patrimoniul cultural mondial UNESCO, fiind protejat ca atare.

Program:
-08.00 -  pornim cu autocarul  din Odorheiu-Secuiesc spre Sighișoara
-09.30 -  ajungem la Sighișoara
-09.30-12.00 -  plimbare în cetate  cu ghid local 
-12.00-1300 - program liber
-13.00- prânz în cetate
-14.00-pornim spre Odorheiu-Secuiesc
-15.30-ajungem la Odorheiu-Secuiesc

 
Preț:  25 euro/ pers.  ptr. adulți
         20 euro/ pers. ptr. copii între  6-14 ani
                                    - ptr. copiii sub 6 ani gratis
    

Prețul include: transport(autocar),prânz, ghid, bilete de intrare


Obs.: excursia se organizeazã pentru grupuri de min. 15 persoane

 
OKprogram
OKprogram
created by: lokopi WEB