#
#
#
Programe
Pe urmele legendelor

 

     -aventurã pentru familii- 1 zi

Program:

- 8.30: pornim din Odorheiu-Secuiesc cu autocarul
- 9.00: ajungem  la
izvorul sãrat de la Corund, care se aflã în așa numitã „casã cu sare”.Aici o sã avem posibilitatea sã aflãm istoricul acestor izvoare foarte importante a oamenilor, care locuiau aici.

- 9.30: pornim la o  plimbare de aproximativ douã ore printre dealurile satului Corund : o sã trecem pe lângã izvorul"Erzsebet", care izvorește la est de mina de aragonit, la 800 de metri de drumul național, având apã sãratã și bogatã în fier;de aici o sã luãm spre „muntele sãrat”, care își schimbã forma în fiecare an. O sã continuãm plimbarea noastrã spre  Dealul Melcilor si mina de aragonit.Aici sunt niște ruine de piatrã foarte vechi în care se pot observa straturi de fosile depuse în câteva zeci de mii de ani și multe cochilii de melci. Tot pe Dealul Melcilor o sã gãsim și un izvor foarte interesant de apã foarte sãratã care țâsnește cu presiune din stâncã , izvorul bolborosește, ca și cum ar fi jacuzzi.

 O sã ținem o pauzã de cafea  la  cabana Arcso, iar pentru copii o sã organizãm vânãtoare de comori .Copiii o sã caute comorile lui Alexandru cel Mare,  pe care, dupã credința localnicilor, le-a ascuns aici fiind urmãrit de  regele Darius.

- 12.00: pe lângã tradiționalul olãrit localnicii se ocupã și de prelucrarea lemnului, de produsele din iascã și de comerț ambulant (pe vremuri cu caruțe, astãzi cu automobile). O sã avem parte de o prezentare a technicii tradiționale de prelucrare a lutului, o sã fie prezentate produsele din iascã.

- 14.00: prânz tradiþional de trei feluri la restaurantul campingului de la Câmpul Cetãþii

-  vizitarea corturilor mongoli

- cei care doresc pot sã dea o mânã de ajutor  la coacerea tradiționalã de pâine

- 16.00: plimbare cu cãruța pe drumul forestier,care duce la lacul fermecat,care parcã ar fi o miniaturã a lacului Roșu.Ne odihnim puțin la marginea lacului,apoi ne întoarcem la camping, dar nu înainte sã vizitãm cea mai mare  pãstrãvãrie din România(50 de lacuri).

- 17.30: ne întoarcem la camping, unde o sã ne aștepte o gustare de pâine de vatrã cu gem de casã ºi ceai din plante medicinale

- 18.30: pornim spre Odorheiu-Secuiesc

 

 

Preț:  30 euro /pers. –adulți

           25 euro/pers.  –copii

                         -gartis copiilor sub 6 ani

Prețul include : transport, vânãtoare de comori, prânz de trei feluri, vizitarea corturilor mongoli, coacere de pâine, plimbare cu cãruța, vizitarea pãstrãvãriei, gustare de dupã amiazã, ghid.

 

Obs.: - numãrul participanților: min.10 persoane

 
OKprogram
OKprogram
OKprogram
OKprogram
created by: lokopi WEB